maanantai 25. toukokuuta 2015

Great Britain - like how I see it

Lähes koko kuusi viikkoa Britanniassa asumista alkaa olla ohi. Niinpä ajattelin kirjoittaa eroista ja asioista joita olen huomannut täällä verraten Suomeen.

3

Liikenne:
- Junia ja busseja riittää, eikun vain valitsemaan. Mutta muista valita oikea puoli, se on eri kuin Suomessa ;)

- Henkilöautoilijat kaahaavat kuin viimeistä päivää. Sadesäällä tulee ikävä koti-Suomea, jossa autoilijat useimmiten varovat räiskyttämästä vettä jalankulkijoiden päälle.

- Suojatiellä saat tietä jalankulkijana lähes poikkeuksetta heti. Heti! Kyllä jaksoi alkuun ihmetyttää. Tästä voitaisiin ottaa mallia! Ja myös rekat antavat tietä (siis mitä???)

2

Asuminen:
- Täällä valtaosa taloista on kivitaloja, ja ne totta vie ovat viileämpiä kuin puutalot. Lisäksi patterit ovat ajastettuja, ja tiettyyn aikaan yöllä ne eivät lämpiä eivätkä koko aikaa päivisinkään. Villasukat on aika erittäin jees!

- Omakotitalot ovat aika harvassa kaupungin lähellä. Valtaosa taloista on vähintäänkin paritaloja, ja nekin ovat ilmeisesti melkoisen kalliita.

4

Maisemat:
- Kaipaatko treeniä? Täällä riittää kukkuloita! Näin toukokuussa täällä on jo todella vihreää, maisemat näyttävät melkolailla kesälle mutta lämpötilat raahaavat vielä perässä.

- Täällä riittää vanhoja kivirakennuksia, ja ne ovat todella kauniita. Myös uudemmat rakennukset on pääosin rakennettu niin että ne sopivat maisemaan. Paikalliset eivät tietenkään ymmärrä tätä hurmosta kun ovat näihin tottuneet, mutta suomalaisen silmin tämä on hyvinkin erinäköistä!

7

Kierrätys:
- On sekajäte ja sitten on yksi kierrätysastia, ja sen sisältöä on vaikea käsittää. Pahvit, muovipullot ja turhat postit ainakin.

- Pullojen kierrätystä täällä ei ole ollenkaan. Joistain kaupoista löytyy patterien ja muovipussien keräyspisteet.

- Ja kadut... täynnä roskaa! Ja minä kun luulin että Suomessa roskataan. Pah.

5

Ruoka:
- Vihannes ja maito-osastot tuntuvat aika vajailta Suomen jälkeen. Ja hei, täällä ei tunneta ruokakermaa?!

- Ihan perus supermarketeissa on julmettu alko-osasto. Ja sisältää miedot ja väkevät. Vähän on tuntunut hurjalta :D

- Fish & chips on edelleen testaamatta, koska se ei vaan houkuta.

- Töissä on tullut testailtua Jacket Potatoes moneen kertaan, eräänlaisia uuniperunoita eri täytteillä siis :)

9

Ventovieraille puhuminen:
- Please, thank you, darling / sweetheart / love. Tätä tulee ikävä. Vieraalle kassaihmisellekin olet sweetheart, ja sinulle puhutaan pääasiallisesti hyvin kauniisti. Ja myös miehet tekevät tätä ja siinä ei ole mitään likaista, se on vain kohteliasta <3

- Kaupan kassoille ei huudella bye bye, vaan molemmin puolin herkästi kajahtaa "See you later" ja se kuulostaa suunnilleen tältä; "sii u leiö"! Ja hei, much sanotaan much.

- Puolitututkin vaihtavat kuulumisia. "You're okay?" -kajahtaa ilmoille herkästi. Kyllä olen, miten sinä? <3

8

Paljon hyvää, hieman huonoa. Pidän tästä maasta, kaupungeista joissa olen käynyt (6kpl). Tulen ikävöimään kohteiaisuutta, hyötyliikuntaa mäkisissä maastoissa ja kauniita maisemia. Jonain päivänä tahdon palata tähän maahan ja ehkä myös juuri tähän kaupunkiin, Huddersfieldiin <3

4 kommenttia:

 1. Vitsit oli ihana postaus, näitä oli tosi ihana ja kiva lukea:) Varmasti ihan huikeesti eroavaisuuksia näidenkin lisäksi! JA nyt hei testaamaan se fish & chips vaikkei houkuttaiskaan! Ite söin sellaisen siellä ollessani ja olihan se ihan syötävää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 Eroja löytyisi tosiaan vielä reilustikkin :) Täällä oon nähnyt niin paljon että se riittää, fish & chips sai nyt jäädä ;)

   Poista
 2. Olipas kiva postaus!:) Tuollaisia eroja on kiva huomata:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tää oli kyllä itselle ihan kivaa tehtävää!

   Poista