maanantai 17. lokakuuta 2016

Praia da Rocha, Portugali

IMG_20160914_082335

Matkustin syyskuussa viikoksi Portugaliin seurana osa perheestäni. Matka oli varattu jo aiemmin, ja puolivitsistä tuli tosi, kun minut buukattiin matkalle mukaan muiden reissusuunnitelmien epäonnistuttua. Lensimme Jyväskylästä Faroon ja sieltä suuntasimme Praia da Rochaan, merenrannalla olevalle turistialueelle. Tämä oli aivan toisenlainen matka kuin millä olen aiemmin ollut, todellinen rantaloma ja turistikohde.

IMG_20160917_065018


Majoituimme huoneistohotellissa. Käytännössä meillä oli siis käytössämme melko tilava huoneisto ahtaiden hotellihuoneiden sijasta. Hella ja mikro olivat käytettävissämme, ja näitä hyödynsimmekin aamu- ja iltapalojen lisäksi kevyisiin palasteluihin. Kaltaiselleni "ruokavammaiselle" ihan hyvä ratkaisu, ei rahojaan huvita laittaa all inclusiveihin jos ei niissä kykene syömään :)

IMG_2441

Sää suosi meitä, paria ensimmäistä päivää lukuunottaatta lukemat olivat noin 30-35 astetta ja mereltä kävi todella miellytävästi ilmavirta eli kuumuuteen ei tarvinnut tukahtua. Vuorovesi-ilmiö näkyi rannalla todella voimakkaasti ja oli kyllä mielenkiintoista seurattavaa :) Laskuveden aikaan oli hauska metsästää simpukoita pikkusiskon seurana - todella koukuttavaa puuhaa!

IMG_2500

Portimaion kaupungin lisäksi kävimme kiertoajelulla muutamassa muussa paikassa. Vaikuttavimpia paikkoja oli Algarven alueen korkein paikka Mount Foia sekä "end of the known world", eli Cape St. Vincent. Aikanaan tuon paikan on ajateltu olevan maailman loppu, jonka jälkeen edessä on vain merta ennen putoamista tyhjyyteen.

IMG_2340

Pääosa ajasta tuli vietettyä ihan lähettyvillä, boulevardilla kauppoja kierrellen, merenrannassa kuljeskellen, Portimaon kauppoja kierrellen ja käytiin me patikoimassakin läheisellä luontoreitillä! Kaiken kaikkiaan hyvä loma aivojen nollailuun.

IMG_20160919_194748

Onko muita Portugalissa käyneitä? Itsellä jäi kutkutus lähteä joskus uudestaan, mutta Lissabonin suuntaan, sillä se jäi vielä näkemättä :)

8 kommenttia:

 1. Oij kuulostaa ihanalta, oiska mukava lähtee tuonne! :D ♥ Vitsit miten kauniita kuvia oot räpsinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se ihan mukavaa :D Kyllä jos rantalomalle haluaa niin tuo on siihen ihan hyvä ja suht edullinen kohde :) Ja kiitos! ❤

   Poista
 2. Ai vitsit miten kivalta reissulta kuulostaa! Iski matkakuume :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! ;) ❤ Oli kyllä ihan kiva päästä kokeilemaan rantalomaa ja tuo kohde oli tosi jees :) Ei ainakaan maisemista voi valittaa :D

   Poista
 3. Voi että miten upeat maisemat! <3 Mukavan kuuloinen reissu :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli kyllä mahtavat, jyrkät pudotukset rannoille oli aika vaikuttavia (ja vaarallisia) :)

   Poista
 4. Oi näyttääpä ihanalta. Toi viimenen kuva on jo suoraan postikortista! <3

  http://maijaviola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en ennen tuota maisemaa tiennyt mitä tarkoittaa henkeäsalpaavan kaunis niin nyt tiedän! ❤ Tuolla oli kyllä vaikuttavat maisemat :)

   Poista